vrijdag 19 december 2008

Wind waar ben je?

Na een onrustige nacht vol windshifts en buien (zonder veel wind) begon de dag prachtig. Voor echte oceaanzeilers heten die buien 'Squalls' dat klinkt wel wat dramatischer dan een buitje..
Tijdens de shiften van Edith was de hele boot weer zoet gespoeld dus ik kon vanmorgen lekker een lijntje uitgooien en was hard aan het werk (wachten) op een nieuwe verse vis.
Ondertussen hield de wind het helemaal voor gezien en konden we door de deining de spi niet meer volhouen. Dobberen, met een hoofdletter D.
We hadden gisteravond onze weer tactiek zo gepland dat we meer naar het zuiden zouden varen om zo een overgang tussen de invloed van het azoren hoog en het kerstmis laag bij de carieb te omzeilen. In principe ging dat best goed ware het niet dat we vannacht zulke windshifts kregen dat we zo ongeveer zuid zuid oost moesten varen, dat was niet de bedoeling. Daarom eerder richting het westen gestuurd met als resultaat geen wind.

Een zeer goede training voor geduld, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal...

Vandaag prachtig weer gehad en nu, aan het einde van de dag kunnen we weer een beetje de goede kant op dobberen met 4 knopen.

Ondanks mijn harde wachten hebben we nog geen vis gevangen... Jammer! Dan maar de laatste ingemaakte stukken van de vorige vis opmaken, ook lekker! Zeker zoals vanmiddag op eigengemaakt brood.
Nu nog 640 mijl te gaan, we zitten op 12°41N en 050°52W

Jullie alvast een fijn weekeinde, wij "werken" nog even door.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: