zaterdag 13 december 2008

Zaterdag?

Hallo allemaal, we zijn er vanmorgen achter gekomen dat onze position report die we braaf minimaal 1x per dag mailen niet werkt op de site. We zitten echt niet meer op La Palma. Wordt aan gewerkt.

Hier zijn we nu, bijna op de helft:
Date: 12.13.2008
Time: 19:13
Lattitude: 16°40.65'N
Longitude: 035°09.39'W
Bearing: 259T
Speed: 7.6
Wind: E
Windspeed: 23

we hebben ongeveer 1275 mijl gevaren,nog 1514 mijl te gaan. Gisteren zijn we lang bezig geweest met schoonmaken van de vis. Daarna moest die natuurlijk nog klaargemaakt worden. Dat ging niet in 5 minuten...Edith heeft wat recepten gevonden om te vis in te maken, we hebben gelunched en gedineerd met tuna, vandaag hebben we ook een gedeelte gekookt zodat het lijkt op blik tonijn, maar dan veel lekkerder.
Vanmorgen heeft Edith brood gebakken. Heerlijk en goed gelukt!
We dobberen een beetje in een trutten tempo de goede kant op, maar het voordeel van alleen op de fok varen is dat het wel veel comfortabeler is. Reizen op een zeilboot heeft toch ook heel andere dimensies dan zeilen op een boot. Er zijn ook mensen op een vlot overgedobberd en in Barbados aangekomen, dus het zal allemaal wel goed komen.

Nog een fijn weekeinde, en drink een biertje op ons. Het stappen missen we wel. Drinken moeten we wel aangezien de blikjes Dorada bier van aluminium zijn en niet echt tegen zout water kunnen. Opslag in de bilge is dus niet de meest aangewezen plek hiervoor. We krijgen wel een echte kroeg lucht als de koelkast de bilgelucht verwarmd en de kajuit inblaast!


Renzo en Edith

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: