woensdag 26 augustus 2009

Vive la France!

Hoi allemaal,
gister aan het eind van de middag zijn we in Le Croisic aangekomen. We kwamen precies op tijd om met het einde van het opkomend tij naar binnen te varen en we konden daar bij de capitanerie aan de buitenzijde van de kade aanmeren. Bij laag water vallen we droog en liggen we nog rustiger. De oversteek was erg relaxed, twee nachtjes. Ruub ging op het einde wel wat wennen aan de bewegingen van de boot. Het laatste stuk met de spi gevaren. Het eerste Franse land in zicht was Belle Ille.
Gelukkig weinig nieuwe onverwachte eerste keren op de oversteek gehad. Wel de eerste keer zonder dolfijnen...
We hebben gister heerlijke mosselen gegeten, ontbeten met croissants en pain. Het franse begint al te wennen. Nu maar kijken of Ruub makkelijker naar huis kan komen dan Bjorn.
In afgelopen drie dagen van de oversteek heeft hij net zo veel baard als Bjorn na 6 dagen oversteek, jullie moeten hem dus wel als een echte zeiler die Biskaje is overgestoken verwelkomen!
Hij heeft geen nieuwe hobby, maar wel een echt slaapkamer geheim...

Gisteren natuurlijk als toetje de coupe Normande genomen, op Dorrit en Mare. (de calvados op Dorrit, het appelijs bij Mare natuurlijk) Deze variatie van de coupe Colonel is ook best wel lekker!


Tot later, wij gaan het dorpje verkennen!

Renzo, Edith en Rubin.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: