dinsdag 8 september 2009

Belle Ile

Hoi allemaal,
we hebben al een tijdje niets van ons laten lezen. Dat komt omdat we lekker bezig zijn!
In Vannes niet echt een rondleiding gekregen bij Multiplast, maar we mochten wel rondlopen op de werf en hebben de Orange en de Groupama3 van heel dicht bij bekeken!
Nadat we de was en boodschappen klaar hadden zijn we vanuit Vannes naar Belle Ile vertrokken.
In de Golfe de Morbihan een paar leuke stroomversnellingen gehad, we gingen bijna 12 knopen zonder een zuchtje wind en de motor stond uit! Nadat we op wat meer open zee waren konden we in een zacht briesje relaxed varen naar Belle Ile, Sauzon, een pittoresk dorpje met een droogvallende haven waar we tussen 4 mooring boeien konden aanleggen. Met hoogwater naar de kant roeien, bij laag water kan je lopen.
Die avond waren we lekker aan het genieten van een stukje lam met pasta ging de telefoon, Eelke en Marijtje waren op weg naar het zuiden en of ze langs zouden komen! Leuk! De volgende avond zijn ze met de ferry overgevaren naar Le Palais, Belle Ile. De bus lukte niet helemaal maar met de duim omhoog waren ze nog sneller dan met de bus.
Lekker Pizza gegeten. De volgende dag een wandeling over het eiland gemaakt en bij het tweede hoogwater zijn we in de namiddag vertrokken naar Le Palais. Een lekker borrelhapje formaat makreel gevangen, en toen waren we er alweer. Buiten was niet echt goede ankergrond dus zijn we naar binnen gevaren. De ferry wilde net vertrekken dus werden we even in een hoekje gedirigeerd en kregen we daarna een droogval plek midden in het stadje. Tijdens laag water een beetje scheef, maar voor de rest een super plek!
Het is nu dinsdag, bezoek is weer verder op weg naar Barcelona, morgen gaan we ook verder. Nu het fort bekijken. Het is hier stralend weer!

groetjes
Renzo en Edith.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: