woensdag 23 september 2009

Equinox terug in NL wateren!!!

Hoi allemaal.
Na een paar mooie zeildagen door het kanaal, met een zeehond naast de boot bij Duinkerken, zijn we aangekomen in NL wateren, gisteravond om utc 17.13 voeren we over de grens heen. Nog 'even' langs Rotterdam en dan bij IJmuiden naarbinnen. Dat was het plan. Voor Zeeland werd het donker en het is niet handig je route te plannen langs onverlichte tonnen. (les 1 van de navigatie cursus?)
Rotterdam werd wel een beetje spannend aangezien de oversteek plek voor kleine jachtjes was verplaatst vanwege de aanleg van de nieuwe maasvlakte... In het donker zagen we er niets van, staat ook niet in de nieuwe Reeds, en we voeren zo ongeveer recht op de baggerwerkzaamheden die niet verlicht waren. Gelukkig werden we opgeroepen door de Jason II, die ons waarschuwde. Snel de zeilen laten vallen en omgedraaid. Maar toen... Waar moeten we dan wel oversteken? Waar is het gevaar? We zijn maar een beetje op onze track teruggevaren totdat we eindelijk weer radiocontact konden krijgen met de Jason II die ons uitlegde waar de nieuwe boeien lagen. Later ook weer contact met de verkeersleiding Maasmond gehad en konden we aan onze 'oversteek' beginnen. Van de verkeersleiding kregen we weer eigenlijk geen info, maar de grote boten kregen te horen dat er een jachtje noordwaards ging.
Na de Maasmond verder een relaxed tripje gehad naar IJmuiden, waar we in Seaportmarina zijn gaan liggen om wat slaap in te halen. De Atlantische oceaan is toch wel wat ontspannender zeilen dan het kanaal.

Vandaag dus wat uitrusten en douchen!
Morgen gaan we naar onze thuishaven, Lelystad.
We verwachten aan het eind van de middag daar te zijn.

Groetjes vanuit IJmuiden

Renzo en Edith.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: