woensdag 9 september 2009

Benodet

Na een vroeg ontbijt in Le Palais hebben we bijboot op het net getrokken, de landvasten losgegooid en zijn we rustig naar buiten gevaren. Het waaide harder dan verwacht maar wel lekker. Het plan was om naar Ile de Groix te varen, maar het ging zo lekker dat we wat verder doorgevaren zijn tot Benodet. Het prachtige zomerweer van de afgelopen dagen is er niet meer, het hoog is richting Ierland getrokken zodat we hier eerst noord en nu noord oosten wind hebben. Onder de kust vaart dat wel heerlijk; genoeg wind en bijna geen golven. Maar het eerste stukje was wel een beetje stuiteren! Wel mag Edith opnieuw haar plankje inrichten...
Benodet is een mooi oud stadje, maar -waarschijnlijk net als Zeeland- bestaat het voor meer dan de helft uit prachtige zomer woningen die nu allemaal leeg zijn. De doodsheid die we bij onze avond wandeling zagen staat in schril contrast met het leven dat we overal in Portugal en Spanje zagen. Zelfs de supermarkten gaan hier vroeg dicht. We komen weer in de buurt van Noord Europa.
Komende dagen blijft dit weer en zullen we richting Camaret varen om daar te wachten om een lekker briesje uit het zuid westen, dan zijn we zo weer terug, op tijd voor onze aller eerste officiele afspraak, 3 oktober familie dag van de Langens familie.(we hebben nog geen agenda...)

Douwe is jarig vandaag, gefeliciteerd! (wel een kalender)

Renzo en Edith

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: