vrijdag 27 maart 2009

Onverwacht bezoek...

Mijn verjaardag hebben we heel rustig gehouden. Lekker gezwommen, gelezen en toen we het om 4 uur tijd vonden om naar de volgende baai te gaan waar we wel naar een restaurant konden, begon het te hard te waaien en regenen. Geen weer dus om ons veilige plekje te verlaten. We blijven en koken nog maar weer een keer tonijn uit blik.
De volgende ochtend is het weer opgeklaard en we vertrekken naar Great Harbour op Jost van Dyke. Daar kunnen we uit eten alsnog voor mijn verjaardag en uitklaren om naar Puerto Rico te gaan. Wonderwel gaat het uitklaren hier erg efficient en vriendelijk. We hoeven maar 5 dollar af te rekenen, terwijl wij dachten 5 dollar per persoon per dag...
's Avonds uit eten bij Foxys, volgens de pilot DE tent hier. Er zou zelfs internet zijn, maar helaas nu niet. Het eten was goed. Halverwege het eten begon een DJ te experimenteren met z'n apparatuur en even later was de Amerikaanse olifantendans begonnen. Wij zaten recht voor de dansvloer dus we hebben er goed van kunnen genieten. Na nog een tijdje mensen kijken zijn we maar weer naar de boot vertrokken. Daar kregen we uit geheel onverwachte hoek bezoek. Een mega grote kakkerlak is aan komen vliegen... Eerst zag ik een beest lopen over de boot en met een zaklamp erop zagen we wat het was. Hij kroop meteen weg onder een kuipkussen. Snel op zoek naar de kakkerlakken spray en de kajuit dicht zodat hij niet binnen kan komen. Na veel gerommel de spray gevonden, daarna de kakkerlak weer zoeken en vinden. Spray erop en hij kruipt meteen het luik in waar de spray vandaan komt. Die hadden we dus ook eerst dicht moeten doen... We kunnen de kakkerlak niet meer vinden in het donker dus besluiten we nog wat meer spray in de luiken te spuiten en te zorgen dat hij verder nergens meer heen kan en dan gaan we slapen. Hopend dat we de volgende dag een lijk vinden.
's Morgens maken we het hele luik leeg, geen kakkerlak te vinden. Zou hij toch een nieuw huis gevonden hebben in de boot? Werkt de spray wel? Nog nooit eerder gebruikt...We controleren alles nog een keer wat uit de luiken is gekomen en na het hele verlengsnoer afgerold te hebben en ermee schudden valt hij eruit. Dood. Toch geen plaag aan boord. Gelukkig.
Vandaag gaan we naar Culebra, kijken of we Puerto Rico binnen kunnen komen.

Renzo en Edith

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: