woensdag 4 maart 2009

St Maarten

Na nog een dagje zeilen zijn we op St Maarten aangekomen, we liggen nu al weer een tijdje voor anker in Simpson Bay, een mooie grote baai dichtbij het vliegveld, botenshops, restaurants enz. Het is wel weer een cultuurshock na het relaxte en mooie Dominica! Het is hier druk en elke dag wordt het drukker. Steeds meer boten, steeds meer bekenden, klussen aan de boot om deze klaar te hebben voor de regatta...
Zondag, de laatste dag voor Roos en Nico, werden we uitgenodigd om mee te doen met een oefenwedstrijdje. Leek ons erg leuk om te zien hoe het hier eraan toe gaat. We hebben gemerkt dat een kort baantje windward en leeward erg zwaar is met een volle boot, een baard onder de boot en draaiende en zwakke wind. Op tijd starten is ook wel een probleempje en boothandling was ook niet zoals die zou moeten zijn. Kortom, nog veel werk te doen om nog wat te kunnen presteren. Voor de mede-CTC ers, ook de Johnny B Bad deed mee met het oefenwedstrijdje en met de Heineken regatta.
Maandag ochtend vroeg op om Roos en Nico af te zetten op de kant, konden ze zelf verder met de taxi en vervolgens zijn wij gaan pakken. Alle overbodige rotzooi de boot uit. Gelukkig waren er een paar lokale mensen zo vriendelijk om een opslagruimte aan te bieden. Dus daar gingen de eerste 2 dinghy ladingen naar toe. Nu nog de onderkant van de boot schoon, buiskap eraf en de zwaardkast waterdicht. Dan zijn we een heel eind... 's Middags zijn Richard en Bernard aangekomen, onze racebemanning. Zo zijn we toch weer een hele dag aan het rennen geweest, het lijkt bijna wel werken.
Gisteren een nieuwe outboard voor de dinghy gekocht, kunnen wij ook op snelheid de baai door! Eindelijk wat minder herrie en wat meer snelheid.

Frits, nog gefeliciteerd, helaas 2 dagen te laat maar je ziet hoe zwaar ons leven nu is...


Groetjes,
Renzo en Edith

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: