zaterdag 28 maart 2009

Paroled voor Puerto Rico!

Hallo,
gisteren zijn we in Culebra aangekomen, deel van de Spanish Virgin Islands, Puerto Rico.
We hadden een rustige tocht met veel zeegang, het was moeilijk om de spi goed vol te houden.
Aangekomen in de baai zagen we de Grande Blue liggen, die hadden we al eerder ontmoet in Grenada.
Nog voordat we het anker in de modder hadden liggen kwamen ze langs om ons een lift aan te bieden naar customs. Met z'n zessen zijn we naar het vliegveld gelopen om in te klaren.
Zij hebben eerst een commerciele ferry genomen van de BVI (Brits) naar de US virgin islands om daar een onder het Visa waiver program een visum te krijgen. Vervolgens met eigen schip naar de USVI gevaren en ingeklaard. Dat werkte dus goed want zij konden hier inklaren zonder problemen.
Toen waren wij aan de beurt...
Geen visum, dat was een probleem. Ik bood aan om maar weer te vertrekken, maar dat was geen optie, we waren er nu. We konden uiteindelijk een parole krijgen voor een paar dagen, maar dan moesten we de US ook echt weer verlaten. De customs meneer was niet zo blij, een hoop werk op vrijdag middag vlak voor sluiting...
Naast de gebruikelijke formulieren hebben we voor het eerst van ons leven vingerafdrukken moeten maken, net als in de politie series met een stempelkussen en een officiele vragen en antwoorden lijst in een soort verhoor moeten beantwoorden en ondertekenen.
Gelukkig konden we van de Grande Bleu wat dollars lenen, want we hadden zelf geen cash meer en op het vliegveld was geen automaat... We moesten naast de cruising permit 65$ per persoon betalen voor het hele gebeuren (foto maken, twee uur werk, vingerafdrukken, volledige kopie van het paspoort en een heleboel formulieren) en zijn nu op humanitaire gronden toegelaten. Dat was wel een heel avontuur, vreemd als de mensen hier precies weten hoe je zonder problemen aan een groen papiertje komt, maar dat dat hier niet kan.
Het was wel een heel vriendelijke meneer en om half acht konden we eindelijk ons ankerbiertje op de kant drinken!
Toen we bij een bar vroegen naar een atm hoorden we taxi, taxi! achter ons en daar was Pieter achter ons om ons op te halen, we kregen zelfs nog wat eten en hebben daar een gezellige avond geborreld.

Nu gaan we het stadje verkennen en brood halen.

Renzo en Edith

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: