zaterdag 18 juli 2009

Oversteek naar Santa Maria

Hoi allemaal,
Gisteren zijn we in Vila Franca do Campo wakker geworden.
We moesten snel weg want om 8 uur stond de politie aan de kade die ons vriendelijk vertelde dat om 9 uur de kade leeg moest zijn voor een andere boot. Die avond ervoor toen we aankwamen wezen de vissers eerst op de eerste kade. Toen we daar met hun hulp hadden aangelegd kwam er iemand roepen dat we daar niet mochten blijven en dat we een kade op moesten schuiven. Dat hadden we gedaan en vervolgens was dat dus ook niet helemaal de goede plek... In de marina was er geen plaats voor ons. We hebben er heerlijk vis gegeten.

Vanuit Vila Franca zijn we naar Santa Maria vertrokken, mooi op tijd en ontbeten tijdens het varen.
De overtocht verliep rustig, niet te veel wind, geen vis gevangen en 1 keer bezoek van dolfijntjes die dartel aan het springen waren.
Santa Maria is het oudst bevolkte eiland van de Azoren en erg klein. Op de kade werden we door de officials verwelkomd en na de nodige fomulieren konden we aan ons aanlegbiertje beginnen. De vis die Margriet had gekocht bij de vissers in Vila Franca schoongemaakt en we hebben die avond genoten van een couscous salade met vers gebakken visjes!

Ondertussen was Otto jarig, alsnog Gefeliciteerd!


We blijven het weekeinde hier.

Groetjes
Renzo, Edith, Margriet en Gerd

Geen opmerkingen: