zondag 7 juni 2009

Lazy Sunday Afternoon

Hi allemaal,
vannacht een vis gevangen!
Het is een soort Hairtails of Scabbardfish. Erg lang, scherpe gevaarlijke tanden en dun.
Toen ik hem voor de eerste keer binnen haalde leek het we een draakje, zo in het donker, donker paars tot zwart met zijn bek open en de vinnen bij de kieuwen uitgespreid.
Maar even aan de lijn terug gegooid totdat ik Edith en een lampje er bij had. (sommigen zouden denken dat Edith mijn licht is, maar toch net niet genoeg als het om scherpe drakentanden gaat)
Na het schoonmaken hebben we 4 stukken om lekker te bakken. We weten nog niet hoe het smaakt, het wordt nu klaargemaakt.
Toch vandaag verder gevist omdat we morgen ook wel vis lusten. In de middag hebben we flink beet gehad, maar het enige wat we eraan over hielden was een lure minder en een kapotte swivel (draai dingetje).

Lekkere wind vandaag, morgen waarschijnlijk ook nog wel. We hebben veel zin in een pizza of afhaal chinees. Dat zal nog wel een paar dagen op zich laten wachten. Vandaag wel de magische helft van de afstand doorvaren. Nu maar hopen dat we al over de helft zitten qua tijd. De bier voorraad is bijna uitgeput en we hebben een rantsoen van 1 blikje per persoon per dag tijdens de weerbeschouwingen van Herb, de canadese weer guru.

Verder weining nieuws, we varen behoudend zodat we niet echt opschieten, maar hopen heel in de Azoren aan te komen. Groot verschil met de heenreis is dat de dagen echt veel langer zijn, de nachten dus veel korter.

Succes morgen, een nieuwe week, nieuwe kansen en misschien dat we nog voor het weekeinde weer land zien. Nog 1154 mijl te gaan, we zitten nu op 34°05 N 054°36 W en gaan met 7 tot 10 knopen voor de wind richting 069°.

Renzo en Edith

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: