zaterdag 13 juni 2009

Walvissen!

Hoi allemaal,
Na een rustig nachtje, alleen op een gereefd grootzeil gevaren, is de wind de volgende ochtend een beetje gedraaid, maar nog niet helemaal. Jammer dat het weer weer niet luistert naar de amerikaanse grib files. Op onze navigatie computer komt de wind echt uit de goede hoek om rechtstreeks naar de Azoren te kunnen varen. Als we buiten kijken is het toch een beetje anders.
Wel leuk dat buiten kijken, in de verte zien we veel fontijnen van walvissen. Soms ook vlak voor de boot, dat is dan wel even spannend maar hij of zij dook weg voordat we echt dichtbij waren.

Ik kan me voorstellen dat het weer niet wil luisteren naar de VS, maar de Britten en de Duitsers voorspellen ook dat het hoog dat net tussen ons en de Azoren in zit naar het zuiden zal trekken zodat we een prachtig windje krijgen om daar aan te komen. Misschien nog een staartje storm (35 knopen) maar dat moeten we maar afwachten.
Alles gaat wel goed aan boord, maar het was vannacht onder de 20 graden binnen, buiten was het nog veel kouder in de droge pool lucht. Dat is toch wel weer wennen.
Het is wel prettig dat de nachten steeds korter worden, dit is een heel verschil met de heenreis.

We zitten nu, zaterdag 13 juni 2009 op 39°36N en 042°52W (dus we zijn eigenijk al ten noorden van de Azoren) Nog 536 mijl te gaan.

Groetjes
Renzo en Edith

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: