woensdag 3 juni 2009

Schoon schip onder Bermuda.

woensdag 3 juni 2009 1800 utc 31°17N064°27W 2,3kn@073°

Hoi allemaal,
gisteren was niet zo'n snelle dag maar we hebben er nog 58 mijl uit weten te persen. Het was wel prachtig zonnig weer met temperaturen rond de 31 graden. Een beetje lezen, vissen (nog niets gevangen, maar wel een haakje verloren toen de draad brak) en rozijnenbrood bakken. Aangezien we geen recept hebben heeft Edith maar wat geprobeerd en het was meteen een groot succes. Prachtig gerezen en heerlijk van smaak. Het goede rijzen heeft 1 nadeel, het lijkt dan of er minder rozijnen in zitten...
De nacht was erg rustig. Je zou bijna gewoon gaan slapen in plaats van de wacht houden. Maar laten we dat maar niet doen.
Vanmorgen werd ik wakker door donder, er zat een soort frontje achter ons aan en we besloten een klein stukje op de motor te varen zodat we het ergste stuk konden ontwijken. Dat lukte gelukkig goed en toen het net begon te regenen was de koffie klaar en kwamen er een heleboel dolfijnen op bezoek. Van af het voordek konden we hele groepen simultaan door het water zien springen rond onze boot. Een foto is wel heel bijzonder geworden, met de dolfijn op de voorgrond en een bliksem op de achtergrond. Kwestie van timing!

Na een tijdje verdwenen ze en kwam de wind opzetten zodat we lekker konden zeilen. In de regen. Het grootzeil en de huik werkten samen zodat we een heleboel zoet water konden opvangen. Mooie gelegenheid om de boot van binnen weer helemaal te laten glimmen. Zelfs alle mandjes uit de kasten gehaald.
We hebben al 55 mijl gevaren, dus zullen waarschijnlijk het dieptepunt van gisteren niet verbeteren...

Gelukkig is het opgehouden met regenen en er komt een lekker zonnetje tussen de wolken door. De wind is wel weer ergens anders. Morgen waarschijnlijk beter.


Groetjes,
Renzo en Edith

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: