dinsdag 9 juni 2009

Weer zo'n dobberdag...

Hoi
Na gisteren met veel golven, buien en vlagen uit een klein frontje dat overkwam vandaag de andere kant van het front, de wind is op...
We hebben in de nachtwachten ongeveer 2 mijl per drie uur afgelegd dat leest en slaapt wel lekker, maar geeft niet echt het idee dat je ook nog eens ergens komt.
Daarom na de laatste wacht na veel wikken en wegen (moeilijk met twee kapiteins aan boord) de motor met veel tegenzin gestart in de hoop dat er noordelijk wel wat meer wind is. Dit leek ook even zo maar die viel na een half uurtje zeilen weer weg. Nog een keer de accu's bij laden en nu zeilen we weer.
Gisteren een mailtje gestuurd over de kapotte stuurautomaat naar de zeilspullenwinkel. Kreeg vandaag het heldere antwoord dat we ze zelf maar even moesten bellen... Laten we nu net geen bereik hebben met onze KPN abonnementen.

We zitten nu, dinsdag 9 juni 15.17 utc op 34°42Noord en 050°43West. Volgens de GPS nog 961 mijl te gaan richting de Azoren, we hebben al 1550 mijl afgelegd.

Soms is het ook best wel alleen zo op deze grote zee. We zouden vanavond best wel een kaartje willen leggen in de Fluit...
Behalve dat we wel weer mensen willen zien gaat alles goed met ons, waarschijnlijk niet genoeg bier maar verder eten en drinken genoeg!

Groetjes van Edith en Renzo

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: