zaterdag 24 januari 2009

Buiskap besteld!

We zijn in Bequia, Admirality bay (13.00.657N en 61.14.538W). Een prachtige grote baai met verschillende stranden, een erg leuk stadje met genoeg shops, een jazz festival en goede historie met boten- en zeilbouw... tijd dus om even rond te vragen voor een buiskap en wat langer hier blijven. Niet te lang want 31 januari moeten we op Martinique zijn. De zeilmaker die ons aangeraden werd is helaas gesloten, maar daar tegenover zit ook een zeilmaker. We lopen even binnen en de volgende dag kan hij komen kijken op de boot.
De volgende dag is hij er en rommelt wat aan met een meetlint in inches, neemt allerlei vreemde maten op. Moeilijk, moeilijk; de lieren zitten in de weg of kunnen niet helemaal meer rond met buiskap, de giek is erg laag, dus de buiskap kan nauwelijks hoog genoeg worden met een mooie bolling zodat het water eraf loopt. Allemaal bekende problemen voor ons, maar toch willen we ook wel een keer droog zitten en niet elke keer gezouten worden. De volgende ochtend heeft hij een offerte voor ons, voor deze prijs hebben we in nederland een halve buiskap, dus we doen het. Hij belooft ook dat het op tijd klaar is als wij maar op tijd onze waterkering strip op het dek gemaakt hebben. We moeten dus snel aan de slag! En zorgen dat de strip in het weekend klaar is. Hout gekocht, epoxy hebben we nog en klussen maar.
De volgende dag komen we nog even langs om na te vragen voor een huik (hoes voor grootzeil). Daar heeft hij ook goede ideeen over dus die bestellen we er ook bij. Dan is alles compleet netjes in de goede kleur. Helaas niet het baby-blauw van het dek, maar wat donkerder. Het buizenframe was al gebogen en ziet er goed uit! Maandag komen ze een mal maken, hopelijk waait het niet te hard...Foto's volgen als we weer internet hebben.

Ondertussen is ook de Pegasus in de baai. Dit is voor hun het meest noordelijke punt en ze gaan van hier uit weer zuid, naar Trinidad, ABC eilanden en dan door Panama en de wereld rond. Gisterenavond een heel gezellig afscheidsetentje gedaan. De cruiserswereld is er een van nieuwe contacten en weer afscheid nemen.

Edith en Renzo

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: