zondag 11 januari 2009

Snorkelen in het donker...

We liggen nog steeds bij Sandy Island, Carriacou.
Het is hier precies zo zoals we gedroomd hadden van de Carieb, eiland met prachtig wit roze koraalzandstrand, riffen om te snorkelen voor en achter de boot. 10 minuten varen en we zitten op een prachtig wit strand waar een hele kolonie Pelikanen duikvluchten maken om visjes te vangen. Na elke duik worden ze geflankeerd door twee meeuwen die ook wel een graatje willen meepikken.

Eergisteren zijn we voor het avondeten een rondje met de Dingy wezen varen. Samen met de geliefde sinking lure die Bjorn van de Buena Vista mij had aangeraden hadden we binnen een paar minuten al een Needlefish aan de haak. Een prachtige vis met een hele lange bek met tandjes... Zijn graten worden groen tijdens het bakken, heel apart. Smaakt heerlijk met knoflook en een beetje lime!

Gisteravond waren we door Scott van de Azimuth III (waarmee we eerder al gedoken hebben en mee uiteten zijn geweest) uitgenodigd om een nacht snorkel trip te gaan maken, konden we kreeft gaan zoeken. Na enige twijfel (we hadden nog nooit eerder in het donker gesnorkeld) wilden we toch wel graag en zijn we rond een uur of 6 toen de zon net onder ging richting Scott gezwommen. We waren nog niet eens bij het rif of Scott kwam al boven met twee Conch, prachtige schelpen gevuld met Lambi. Bij het rif aangekomen hadden we vrij snel de eerste kreeft te pakken. Deze was het er zelf niet helemaal mee eens, maar eenmaal in de duiktas was hij wel weer rustig. Best spannend in het donker snorkelen. Edith zag nog een tweede kreeft die Scott te pakken kreeg. Toen kregen we het best wel koud zonder wetsuit. Twee kreeften en twee Conch, geen slechte score voor het avondeten.
De zus van Scott had al een soort gevulde pannekoeken gemaakt met Lambi daarna de verserkanjehetnietbedenken kreeft met olie en knoflook... verrukkelijk!

Vandaag gaan we waarschijnlijk verder richting Hillsborough. Misschien nog verder naar petite Martenique, afhankelijk van het weer. Dan moeten we uitklaren voor Grenada en inklaren bij Union Island voor de Grenadines.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: