maandag 5 januari 2009

Duik in de Carieb!

Hoi allemaal

Gisteren hebben we onze eerste duiktrip in de Caribische zee gemaakt! Weer een helemaal nieuwe omgeving om in te duiken. Aan het strand van Prickly Bay zit een (alweer een Duitse) duikschool en daar waren we zaterdag even langs gelopen en we konden de volgende dag al mee. 's Morgens op tijd op, de eigen duikdspullen verzamelen, en snel naar de kant. In tegensteling tot de Canarishce duiken, gingen we hier met een boot naar de duikplek. De eerste duik was op een wrak, of eigenlijk alleen de achterkant van een wrak, de rest was afgezonken op een andere plek. Naast het wrak was een mooi rif met koralen, sponzen en allerlei andere felgekleurde beestjes en visjes. Ook nog een school pijlinktvissen gezien. Schitterend allemaal. Dan een pauze in de Morne Rouge Bay met een wit zandstrand en helder blauw water. De baai is heeft erg ondiep water en is dus niet geschikt voor ankeren, maar zo was het wel heel mooi. De tweede duik was op het "Purple Rain"-rif. Een nog mooier, kleurrijker en levendiger rif dan de vorige. Het wordt purple rain genoemd vanwege de vele prachtige paarse langwerpige koralen. Ook nog een stingray gezien en een schooltje barracuda's, een aantal pufferfish en nog heel veel meer visjes.
Naast ons waren er nog 2 die meedoken, Rebecca en Scott beide uit de VS. Na het duiken hadden we allemaal toch wel veel honger gekregen en vond Rebecca het tijd voor Sushi. Met de taxi richting "Le Chateau" maar die was pas open om 6 uur. Daarna naar de "Tropical" voor een aperatiefje en een drankje, daar hebben we een soort crabsalade gegeten, erg lekker. Vervolgens naar le chateau, maar de sushi-bar bleek toch open te zijn, dus eerst sushi. Daar hebben we verschillende soorten sushi, gegrilde garnalen, zeewiersalade en andere japanse gerechten gegeten en sake gedronken. Rebecca en Scott hebben allebei een tijd in Japan gewoond, spreken wat Japans, dus dat was helemaal goed. Vervolgens toch nog door naar Le chateau voor lokale gerechten, daar lambi (een groot Caribisch schaaldier) steak, pumpkinsoup en gefrituurde mahi-mahi gegeten. Ook weer lekker. Helemaal vol gevreten, wandelend op weg naar de boot. Even later stopt de bus en zijn we zo weer terug bij de dinghy. Zo hebben we geheel onverwacht een supergezellige culinaire avond!
Vanmorgen hebben we het voor elkaar gekregen dat onze gasflessen bij het vulstation liggen, als het goed is kunnen we morgen weer verder.

Edith

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: