dinsdag 20 januari 2009

Strand BBQ

Gisterenochtend kwam plotseling de Newtsville de baai binnenlopen. Die hadden we sinds Graciosa op de Canarische eilanden niet meer gezien. Gezellig bijgepraat en later samen een heuvel naast het strand proberen te bedwingen. Helaas niet gelukt, te veel cactussen geeft op slippers toch wel een probleem bij bergklimmen.

Zita van de Tyche was jarig. Dat moest natuurlijk gevierd worden en daarvoor had Robin, ook van de Tyche een strand BBQ bij de locals geregeld met verse kreeft. Daar hadden wij ook wel zin in! Het was allemaal heerlijk. Kreeft met knoflookboter, gepofte aardappel, een groenteschotel met mango, rijst. We moesten wel zelf drank, borden en bestek meenemen. Daarna zagen we een bootje binnenkomen waarmee de kreeften gevangen werden. Volgens mij duikt iemand het water in, pakt de kreeften en klaar weer. De duiker had ook nog een rifhaai van 1,2 meter gevangen, volgens de duiker was deze "in de boot gesprongen", nog steeds levend. Daarna werd de haai toch in stukken gehakt en kregen wij ook een deel. Vanavond dus haai op het menu.

Nu zijn we onderweg naar Bequia, voor de Google Earth liefhebbers: 13.00.07N en 61.15.10W. Vandaag dus een langer stuk zeilen (>20 mijl), heerlijk de wind op 60 graden, 15 knopen wind en 8-10 knopen snelheid. Perfect!

Edith

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: