donderdag 30 april 2009

Bahamas!

Hoi,
gistermiddag zijn we in de Bahamas aangekomen!
Vanuit Providencialis zijn we vertrokken, de eerst 10 mijl over de Caicos bank, daarna lekker diep water met wel redelijk steile golven. Iets meer wind dan voorspeld, rond de 20 knopen. Door de golven van opzij was het wel een hele natte tocht, maar wel lekker zeilen. Na een tijdje kwam de Catacaos weer in zicht en vlak voor het einde hebben we hun ingehaald. We hebben van elkaar foto's genomen. Bij de ingang van Abrahams bay kwam er een grote squall over en besloten we nog maar even buiten te wachten tot er weer zicht was. Er kwam zoveel water uit die wolk dat op een of andere manier de meters uitvielen... Gelukkig de zekering weer induwen en de boel werkte weer.
Na de bui hadden we goed zicht en konden we met meer dan 20 knopen op de neus langzaam de baai in varen. Daar zagen we halverwege de diepe baai de Saeftinge. Die zou die avond richting Long Island vertrekken.
We waren op de Catacaos uitgenodigd voor het eten, Italiaanse gehaktballen met pasta, salade en zelfs nog een toetje! Heerlijk zeker na weer een hele dag buiten in de wind zitten. De Catacaos zijn: Graham, Lorraine en Luca in een Athena catamaran. Ze hadden 60 jaar oude calvados, maar die hebben we gezamelijk 2 dagen geleden opgemaakt...

Zometeen is het plan dat we richting Acklings Island gaan.

Renzo

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: