vrijdag 3 april 2009

Van Salinas naar Las Salinas

Were on a road to nowhere...

Gisterochtend toen we ons klaarmaakten om San Juan te gaan bezichtigen hebben we nog eens goed de afstanden die we nog moeten aflegggen voor het bezoek van Edith's familie bekeken. We kwamen tot de conclusie dat ons tempo te caribisch is en dat het zo niet gaat lukken. Normaal was van eiland naar eiland enkele tientallen mijlen, maar nu bij Puerto Rico en Hispaniola zijn de afstanden wel even wat groter...
In Salinas hebben we een aantal wasjes kunnen draaien en de watertanks weer vol dus na wat brood bij de bakker gehaald te hebben anker omhoog, modder eraf en richting Boqueron. Dit was wat ver en na een heerlijk dagje zeilen met alleen de spi omhoog konden we Las Salinas nog in het licht binnen varen. Aan het begin van de tocht hadden we weer een lekker makreeltje aan de haak, een echte vechter! Na een paar uur in de ketjap gember knoflook marinade smaakte die heerlijk!

Een rustig nachtje gehad in een baai voor ons alleen. Heerlijk.

Vandaag gaan we richting Mayaguez, boodschappen doen en uitklaren. Dan kunnen we morgen beginnen aan de oversteek van de Mona passage. Een beruchte oversteek met ondieptes en heel aparte weersystemen tussen twee hoge eilanden die de atlanische oceaan scheiden van de Caribische zee.
Als we in de middag vertrekken moet alles goed gaan...


Groetjes Renzo en Edith

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: