zaterdag 18 april 2009

Grand Turk

Hoi,
We zitten nu, zaterdag nog steeds bij Grand Turk.
Gisteren zijn we vanaf South base, waar vroeger de basis van NASA zat door het rif naar Hawksnest anchorage gevaren. Er was weinig wind, dus lekker langzaam op de motor door kristalhelder water dat daardoor nog ondieper lijkt dan dat het is. Je kon de vissen op vijf meter diepte zien zwemmen en een Barracuda kwam even bij de boot kijken.
Omdat we een frontje uit het noorden verwachtten hebben we twee ankers uitgegooid zodat we mooi blijven liggen. Afgelopen nacht heeft het frontje de boot weer mooi zoet gemaakt en omdat vandaag een bewolkte dag zou zijn maakte dat het een uitstekende fietsdag! De mountainbikes weer inelkaar gezet op de bijboot en hop naar het strand toe.
Het is een klein eiland waar je zo doorheen bent met vriendelijke mensen heel veel supermarkten voor het aantal inwoners en zoutvijvers middenin het stadje.
Volgens de borden bij de vuurtoren zou Columbus hier zijn eerste landfall hebben gemaakt, maar de locals zetten ook de vuurtoren uit om lekker te kunnen strandjutten, dus dat stukje historie betwijfel ik. Ook omdat een beschrijving van Columbus het over een grote natuurlijke haven heeft, maar de North Creek heeft zo'n smalle ingang door het rif dat dat geen echte haven genoemd kan worden.
We waren van plan om North Creek nog te aan te doen, maar na de bezichteging zien we hiervan af.
De terugweg op de fiets was natuurlijk een stuk sneller dan de heenweg en gelukkig lag onze bijboot ook nog op het strand. Nu schijnt de zon weer en morgen wordt dus een echte zondag, waarschijnlijk de motor en filters controleren:)

Binnenkort nog een keer duiken, het is hier een echt duik paradijs!

Groetjes
Renzo en Edith

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: