zondag 19 april 2009

Conch Cookies voor bij een biertje

Hi,
Tegen de middag zijn we uit Hawksnest Anchorage vertrokken. Fietsen opruimen, bijboot op het net, boot verder vaarklaar maken, anker? Anker! De bijboot al op het net en het achter anker nog op 35 meter van de boot...
Dan maar Edith het water in met een bolle fender om het anker op te halen...
Hierna kunnen we echt vertrekken. Het plan is om naar Salt Cay te gaan om daar de duiken. Maar als we door het rif genavigeerd zijn blijkt er nog zo'n hoge swell in de Turks Island Passage te staan dat we daar niet veilig kunnen ankeren. Dan maar weer terug naar South Base. De Valentijn ligt er ook weer. Net als we geankerd hebben komt er nog een mooie catamaran aan, de Coolcat. We zagen hem ook al liggen in Ocean World. Het is van een franse ontwerper en er zijn er 3 gebouwd in Brazilie. Full carbon. Leuk voor later als we groot zijn.
Even anker controleren en gelijk maar weer twee Conch rapen. Het uit hun schulp lokken en schoonmaken gaat nu al een stuk sneller.
Het meeste is voor de Tomatige Lambi saus met bataten, een klein beetje is voor het Conch Cookie experiment.

-1/2 bruised en fijn gesneden conch (Bruised als bij Placebo's Bruised and Broken, je moet het vlees los slaan zodat de taaie spier een mooi mals stukje vlees wordt)
-1/4 ui, fijn gesneden
-1 tl knoflookpuree
-1 el gembersiroop
-5 druppels heel erg hete saus
-2 tl suiker
-snufje zout
-snufje allspice (als je dit niet hebt, neem dan een heel klein beetje kruidnagelpoeder, kaneel en nootmuskaat zodat dit samen een snufje maakt)
-5 el bloem
-1 tl bakpoeder
Alles mengen, 5 platte bolletjes ervan maken, bakken in de koekepan met olijfolie.

Saus:
-1 tl sambal manis
-1 el gembersiroop
-1 el citroensap
-1 tl suiker
Mengen en hierin kan je de Conch Cookies lekker dippen!

Voor jullie in het koude Nederland, in plaats van Conch kan je waarschijnlijk ook heel goed garnalen, pijlstaartinktvis of een witte stevige vis hiervoor gebruiken.
Mocht je het nog lekkerder willen maken moet er wat verse koriander door beslag heen, maar die hadden we nu niet op de boot.

Het biertje was al op voordat de cookies klaar waren, maar bij het volgende biertje smaakten ze verrukkelijk!

Morgen ochtend gaan we duiken!


Groetjes van Renzo, het recept is van Edith!

ps Lambi is het vlees van de Conch...

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: