woensdag 20 mei 2009

Allen's Cay

Zo, weer een dag hard gewerkt.
We hebben hier het voordeel dat er niets is, dus ook geen boodschappen doen enzo... lekker rustig.
Naast werken aan de boot hebben we gelukkig ook nog tijd om af en toe een bad te nemen en de benen te strekken. Gisteren is het lagedrukgebied over gekomen. We hebben in een paar uur een rondje om onze twee ankers gedraaid.
Toen we gingen snorkelen was er een grote Conch onder de boot, dat is een stuk lekkerder dan bruine bonen toch? (en leuker dan de supermarkt) Eerst naar de noordkant van het eiland gezwommen. Bij de opening naar zee is er een prachtig ondiep koraalveld met heel veel verschillende soorten vis. Op de terugweg onder de boot de Conch opgepikt, die kon niet ver zijn en op de boot gelegd. Nog even naar een paar kleine scholletjes gekeken die bijna niet te zien zijn op het zand. Toen maar vriendelijk met de machete op de schelp geklopt of meneer Conch eruit wilde komen. Edith heeft hem lekker gemarineerd en er een pittige curry van gemaakt met rijst en linzen. Heerlijk!
In de baai liggen twee boten met studenten die een excursie week hebben. Een groep van hun is op het eiland bezig met de Iguana's. Als we op het strand aankomen komt er gelijk een jongen op ons af met eentje in zijn handen. Ze doen onderzoek naar deze beschermde (in het engels in gevaar gebrachte) dieren. Ze proberen zoveel mogelijk van hun te vangen, te meten en wegen en een chip en witte stip aanbrengen voor volgende keren onderzoek. We hebben een rondje om het eiland gelopen en we zien heel veel Iguanas met stip, maar zeker ook zoveel zonder...
In een ondergaande zon roeien we terug naar onze boot.
De restanten van de Conch deze keer als aas gebruikt. Er zat iets heel groots aan de lijn, maar toen we hem bijna binnen hadden brak de lijn. Jammer. Een tweede keer met stalen voorloop had minder succes.
We blijven hier nog een dagje en gaan dan waarschijnlijk naar Nassau, maar dat zien we morgen wel.

Renzo

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: