zondag 3 mei 2009

Clarence Town, Long Island

Hi,
We zijn nog een dagje blijven liggen in Atwood harbour. Edith had bij het controleren van het anker een hele aparte vis gezien, de fire fish. De volgende dag zijn we die samen weer gaan zoeken en gevonden! Op de overgangen van weed en zand was een hoogteverschil. Juist daar was een heel nest van die mooie (maar ook giftige) vissen. Ze komen niet voor in onze reef fish bijbel, maar we in het boek met de plaatjes van Australie... Misschien op bezoek?
Daarna een lange strandwandeling gemaakt over ons prive strand. In het zuidwesten, om de hoek is een soort kreek die aan de andere kant van het eiland in verbinding staat met zee. Een soort ondiepe wadden kreek met veel krabbetjes, vissen en stroming. We hebben geprobeerd met de bijboot naar binnen te varen, maar onze timing -laag water- was niet de beste, het was zo ondiep dat we maar omgedraaid zijn.
De volgende dag zijn we naar Clarence Town vertrokken. Lekker windje in de rug. Na eerst wat met grootzeil en screacher en grootzeil en spi gerommeld te hebben hebben we het grootzeil opgeborgen en met alleen de spi en stuurautomaat een lekker tochtje gehad.
We hebben nog een hele grote Mahi Mahi aan de lijn gehad, maar bij het binnen halen was hij waarschijnlijk nog niet moe genoeg. We hebben niet zo'n stalen haak om de vis binnen te halen. Hij schudde hard, viel weer in het water en liet mij met een verbogen haak achter...
Kunnen we toch weer leren van onze poezen, eerst wat langer met je prooi spelen, wordt hij lekker moe van.

In Clarence Town ligt ook de Saeftinge. Hebben we eindelijk onze borrel gedronken.

Groetjes
Renzo en Edith

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen: